به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان مرکزی، مهرداد جهانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی با اشاره به آغاز بارش و برف در برخی محورهای استان اظهار کرد: نگهداری، تعمیر و بروزرسانی ماشین آلات راهداری یکی از اقداماتی است که به صورت مستمر به خصوص در فصل سرما توسط مهندسین اداره کل انجام می شود تا در تمامی فصول سال بویژه زمستان خدمات لازم برای تسهیل سفرهای برون شهری انجام شود.
وی افزود: در کنار اورهال ماشین آلات راهداری، با توجه به نیازی که استان برای تامین ماشین آلات به منظور امدادرسانی و خدمات رسانی مطلوبتر دارد، در صورت تأمین و تخصیص اعتبار لازم، نسبت به خرید ماشین آلات جدید نیز اقدام می کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی ادامه داد: در همین راستا طی سال گذشته دو دستگاه لودر، یک دستگاه وانت کمک دار در بخش ماشین آلات و همچنین ۹ دستگاه بیل برفروب کامیونی و یک دستگاه بیل برفروب لودری در حوزه تجهیزات و نوسازی ناوگان ماشین آلات خریداری شده بود.
جهانی همچنین بیان کرد: یکی از اقدامات شاخصی که مهندسین اداره ماشین آلات راهداری در سال گذشته انجام داده بودند بازسازی و نوسازی کامل دو دستگاه گریدر، دو دستگاه بولدوزر و یک دستگاه کامیون کمپرسی بود که در مجموع، اعتبار هزینه شده برای خرید و بازسازی این ماشین آلات در سال گذشته ۱۱ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی همچنین اضافه کرد: در سال جاری نیز بازسازی و نوسازی ۸ دستگاه انواع ماشین آلات(یک دستگاه لودر، ۴ دستگاه کامیون کمپرسی، دو دستگاه گریدر و یک دستگاه بلدوزر) توسط مهندسین اداره ماشین آلات به ارزش ۸ میلیارد تومان صورت گرفته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی با بیان اینکه طی روزهای گذشته تعداد ماشین آلات خریداری شده در سال جاری به هفت دستگاه افزایش یافت، ادامه داد: امسال به منظور افزایش سطح خدمات رسانی به کاربران جادهای و نوسازی ناوگان ماشین آلات راهداری، دو دستگاه بیل مکانیکی چرخ زنجیری با تجهیزات پیکور، سه دستگاه لودر، یک دستگاه گریدر و یک دستگاه وانت کمک دار خریداری شده که به طور کلی میتوان گفت در سال جاری هفت دستگاه انواع ماشین آلات به ارزش ۴۲ میلیارد تومان خریداری شده است؛ همچنین امسال سه دستگاه نمکپاش مکانیزه و پنج بیل برفروب و یخ زدا (دو منظوره) خریداری شده است.
جهانی با بیان اینکه به منظور رفع نیازها و کمک رسانی مطلوب تر در مواقع بحرانی و زمستانی موافقت خرید یک دستگاه گریدر نیز گرفته شده و به زودی خریداری خواهد شد، خاطر نشان کرد: به دلیل حمایت از محصولات ایرانی و کمک به رونق تولید تمام این ماشین آلات از شرکتهای تولید کننده این نوع محصولات در داخل کشور تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی به دلیل کریدور بودن جزو سه استان پرتردد کشور در ورود و خروج وسایل نقلیه محسوب می شود، افزود: ۳۰۳ دستگاه انواع ماشین آلات در سطح استان وجود دارد که در سال جاری برای نگهداری، تعمیر و تجهیز آنها ۲۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی برای آن تأمین شده اما با این وجود با توجه به عمر بالای ماشین آلات در اختیار، آنطور که باید تعداد ماشینآلات پاسخگوی نیاز استان نیست، لذا با پیگیریها و با توجه به اقدامات خوب بعمل آمده در سالهای اخیر، امیدواریم در حوزه نوسازی ناوگان ماشین آلات راهداری اتفاقات خوبی رقم بخورد.
بستن زنجیرچرخ مانع ایجاد ترافیک و انسداد محورهای برفگیر
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح راهداری زمستانی، بیان کرد: محورهای کوهستانی و نقاط برف گیر استان از جمله گردنه نقر کمر و گردنه گیان تفرش، گردنه زالیان در شازند و برخی محورهای فرعی و روستایی شازند، محور کمیجان-وفس، گردنه دخان، محور خمین-الیگودرز و... در چند سال اخیر در فصول سرد شاهد بارش های شدید برف بودند که این محورها در این فصول به طور مرتب پایش و کنترل شده و هنگام بارش از مخلوط شن و نمک به منظور جلوگیری از یخ زدگی سطح جاده استفاده می شود.
جهانی با اشاره به لزوم بستن زنجیر چرخ در زمستان به خصوص در محورهای برف گیر و گردنه ها توصیه کرد: رانندگان در صورت تردد در این گونه محورها از زنجیر چرخ استفاده کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیامده و در راه نمانند.
وی با بیان اینکه بارها مشاهده شده رانندگان در محورهای برفگیر به خصوص گردنهها از زنجیر چرخ استفاده نمیکنند و همین موضوع باعث ایجاد ترافیک و انسداد محور میشود، افزود: در صورتی که این اتفاق رخ دهد کار برای دستگاههای خدماترسان به خصوص ماشینآلات برفروب راهداری که وظیفه بازگشایی محورها را دارند، سخت و مشکل شده و موجب انسداد مسیر میشوند؛ به همین دلیل از رانندگان درخواست داریم در روزهای برفی حتما از زنجیر چرخ استفاده کنند.